Den här säsongen spelar vi i div 4 igen efter att ha tappat lite under vårsäsongen. Det
betyder att det borde bli lite lättare motstånd och några fler segrar. Hittills har det
inte skrivits några matchrapporter så det är väl dags att börja nu. Det kommer ingen
faktaruta men det finns en statistik utlagd på hemsidan efter 8 omgångar.
Vi ligger tvåa efter 8 omgångar och var obesegrade fram till åttonde omgången då vi
fick stryk av Polisen. Vi är några färre spelare i år på grund av barnafödslar, studier och
annat så vi har vid några tillfällen varit bara en eller två avbytare. Med lite koll på
statistiken så ser man att våra målvakter har varit otroligt duktiga liksom vårt försvar.
Spelet framåt har gått lite upp och ner i olika matcher men också under matcherna.
Perioder utan att göra mål har följts av lite ”proppen ur” då vi gjort många mål på få
minuter. Vi har haft alldeles för många träningar då det varit under tio spelare inkl
målvakter. Detta gör att timingen i passningsspelet inte sitter. Vi måste alltså vara fler
på träningarna. Då vi gör en enkel växel eller rulle och passningarna sitter under
matchen så kommer vi till rena avslut och det ser väldigt bra ut. Tyvärr så händer det
inte så ofta att vi sätter 4-5 klockrena pass i rad – vilket är synd. Men om vi får träna
ihop det på bara tre fyra träningar i rad så blir utfallet mycket bättre
En kort sammanfattning av respektiva match så här långt:
SDHK – Handens SK
30-10 (11-2)
Premiär mot Handen som var längst ner i fjolårets tabell. Marica gör säsongens första
mål på straff och Elin det andra på ett målvaktsutkast från Jojjo – ny i målet för i år –
välkommen. De får göra 2-1 innan vi stänger helt och hållet. 4-1 efter 10 min blir 9-1
efter 20. Handen får sitt andra mål precis innan paus. Tokbra inledning av vår nya
målvakt – 16 räddningar och bara två insläppta.
Det känns avgjort redan nu, så lite matchutveckling: 14-3, 17-4, 20-6, 26-8 och till sist
alltså 30-10
Noterat: Alla utespelare gjorde mål, vi har fått en grym kollega till en duktig MLI nu när
Petra pluggar utomlands ett tag (kommer tillbaks?) och Marie har slutat. Desto
tråkigare är att Sarah vrider knät då hon lägger en straff och senare tvingas meddela
att det är helt slut med handbollspelandet för henne. Tråkigt, tråkigt - vi kommer att
sakna Sarah därute på plan men vi kommer att synas i hallarna
Norrtulls SK – SDHK 12-21 (4-11)
Vi möter ett helt nytt lag som kom in i vår serie någon vecka innan seristart. Kul med nya
lag. Vi, Björne o Ragnar, var inte med på denna match – hade bokat resa till Danmark för
att titta på ”världens bästa liga” innan den här matchen fanns med i planeringen. Så det
får bli på hörsägen. För det första så skötte sig ledarna Christer, Marie och Hanna sig
alldeles utmärkt. Lite palaver om det ska vara T.O. eller inte i vår serie där de våra
lyckades övertyga domare och sekreteriat att det är så från i år (även om sekreteriatet
drog T.O. i andra!!)
Vi var lite kort om spelare till matchen men i alla fall två avbytare till slut.
Matchutveckling – våra siffror först (alltid så här!!): 2-1, 6-2, 6-4, 11-4 (halvtid) 15-5
16-8, 18-11 och slutresultat 21-12. Enligt rapporterna en trygg match där vi var det
bättre laget. Rycket från 6-4 till 11-4 i slutet på första var matchavgörande liksom
starten i andra där vi gick upp till 15-5
Ösmo GIF HK – SDHK
9-22 (6-9)
Ösmo har vi mött ett antal gånger förut och det är alltid lika trevligt bemötande då vi
kommer till den hallen. Lagmässigt så verkar man ha fått tillbaks en del seniorspelare
sen sist, då laget spelat med yngre förmågor. Sammanfattar man den här matchen så
gör vi väl en ganska medioker första halvlek men en klart bättre andra. Pia gör tre av
våra första 5 mål då vi leder med 5-2. Vid 7-4 får Jojjo nog – inte alls med i huvudet
denna dag. Barn o gubbe på läktaren eller något annat som stör – hon tycker inte att det
funkar. Tur att vi har två bra målvakter för Emelie går in och gör det väldigt bra. Bra är
vi däremot inte framåt i resten av halvleken. Timon får i sin comeback göra 8-4 men sen
gör vi bara ett enda mål till i halvleken då Timon spelar fram Kokkin till
halvtidresultatet 9-6. Hawaii och dåligt spel sista kvarten ungefär.
I andra så får vi lite mer fart under fötterna. Elin gör 10-6 och Ösmo reducerar. Sedan
gör vi 8 raka fram till 18-7 innan de sätter sin 8:a. Sista 10 så gör vi 4-1 och matchen
slutar 22-9. Totalt sett en ganska dålig match – den som var mest nöjd var Timon som
äntligen fick spela handboll igen. Men två poäng är två poäng även om spelet haltar
SDHK – Bollstanäs SK
26-15 (12-5)
Vi har mött Bollstanäs i träningsmatcher och sommarserien och har spelat jämna
matcher där vi vunnit de flesta gångerna – men inte alla. Vi måste prestera bättre än i
Ösmo om vi ska kunna segra idag. Elin o Hanna börjar med varsitt mål men det är
målsnålt till en början. 3-1 efter 10min och de gör 3-2 på straff. Som vanligt bra
försvar (och Jojjo!!) men ganska halvdant framåt. Lite fart får vi på spelet den andra
”tian” då vi gör 5-1 efter straffen. 8-3 efter tjugo alltså. Bara tre mål till fram till paus,
men med fortsatt kanonspel i mål bakom ett bra försvar så har vi hela 12-5 i paus.
I andra så gör vi ett avgörande ryck direkt och har efter drygt 10min en ledning på 187. Sen gör vi bara tre mål på 10 minuter, men eftersom Jojjo stänger butiken och bara
släpper in en straff och ett spelmål så leder vi ändå med 21-9. Sista 10 byter vi mål med
varandra och matchen slutar 26-15. Återigen - vi är bra bakåt. Försvar och målvakter
är vår styrka. I andra så gör vi 15 mål och det är givetvis godkänt. Kokkin och Timon kom
igång med målskyttet i slutet av första och fortsatte sen i andra – 5 mål var. Bra där!
Noteras för övrigt att alla utespelare gör mål!!
Skå Ik – SDHK
11-21 (5-7)
Skå är alltid en svår motståndare för oss – likaså denna gång. En rätt tråkig hall att
spela i – känns lite som Gubbängen – kort o smal. Vi startar matchen riktigt bra. Louise
har nog käkat raketbränsle och gör tre mål i starten av matchen och vi går upp till 6-2
efter lite mer än 10 min. Men vad händer sen? Ingenting!! Elin gör visserligen 7-3 i
mitten av halvleken. Sista 10 blir det bara ett mål totalt och det gör Skå. Bra målvakter
– javisst, men det är sällan man ser bara ett mål på 10 minuter i en handbollsmatch för
seniorer. 7-5 i halvlek säger återigen vad vi är bra på.
Andra börjar lite jobbigt. Visserligen så gör Hanna 8-5 men de går upp till 8-7 och det
blir nervigt. Vi gör då tre raka, släpper in ett och gör fyra raka, släpper in ett och gör
tre, släpper in ett och gör tre och släpper in ett sista strax innan Hesa Fredrik. Totalt
vinner vi då med 21-11 och vi gör årets bästa halvlek. Alla sliter och kämpar och ger
verkligen allt. Kul, kul att se. Louise och Hanna gör sina bästa match (hittills) och sätter
5 var, men Elin var värre med 6. Bakåt är det hur bra som helst med hemspring, lagom
hjälp till varandra och så förstås väggen Johanna längst bak. Mycket bra!!
SDHK – Gurraberg 25-17 (13-8)
Alltid lika kul att möta supertrevliga Gurraberg även om det alltid tycks bli någon udda
skada eller två. Med en gång – vi spelar inte bra till en början idag. Visserligen så gör
Marica första målet men de gör 1-2 och 2-3 innan Järlan sätter två snygga innan första
tiominutern gått. De går upp i ledningen ,4-5, på straff. Vi tar över till 6-5 och Gurra
tar ledningen igen med 6-7 och 7-8. Sista 10 i första så sätter vi oss i förarsätet i
matchen genom att Emelie stänger målet och vi gör 6 baljor. Då vi i början av andra går
upp till 18-10 så känner vi oss trygga. Det blir en ganska medioker match resten, med
byte av mål ända fram till slutsignalen. Elin gör hela 11 mål men alla utespelare får göra
mål i matchen – igen!
Kändes väldigt mycket som ”en dag på jobbet”, men Gurraberg pressade oss rejält
första tjugo, lite jobbigt då
BK Sol – SDHK 18 – 22 (12-13)
BK Sol känns som ett lag som presterar lite upp och ned om man kollar resultaten
hittills. Är nog beroende av att rätt spelare kan vara med. Det kändes som om de hade
rätt spelare med mot oss – för tufft och jämnt blev det. Och Gubbängshallen är jobbig
att spela i – inga kontringar eller utrymme för kantspel. Tur för Ingrid (och oss) att hon
fick vara nia idag……
Pia och Jessica ser till att vi tar ledningen med 2-0. De är ikapp vid 3 lika och tar
ledningen med 4-5. Efter Kokkins 6-5 så gör vi varannat mål till 9-8 innan Sol gör tre i
rad - underläge med 9-11. I slutet av halvleken gör vi 4-1 och leder i paus med 13-12.
Ingrid på nio meter var det ja. Hon är riktigt grym och sätter 4 snygga i halvleken och
gör ett till i andra – kanonmatch och hennes bästa sen hon kom till oss tror jag.
Då vi fortsätter lika bra i början på andra så känns det bra. Fellan gör 16-13 helt på
egen hand, men Sol kommer tillbaks och kvitterar till 16 lika. 17-17 står det med 11
minuter kvar då Ingrid ger oss ledningen igen och två mittsexor Kokkin o Elli
samarbeter till en tvåmålsledning. Sol sätter 19-18 på straff och det är fem kvar. Jojjo
är hur bra som helst i målet i andra halvlek och räddar ett par gånger nu, men vi
avslutar klent. Till sist gör Pia ett mål med en dubbel assist från Elin o Fellan. Snyggt!!
Fellan trycker sedan in en boll mellan fot och stolpe till 21-18 innan Kokkin passar sin
mittsexkollega igen. Elli trycker upp den snyggt i borte kryllan. 22-18 och slut. En
ganska bra match av oss till slut. Tyvärr så blev Jessica skadad efter bara ett par
minuter (då hon gjorde 2-1). Därifrån hade vi bara en avbytare så bra, mycket bra,
kämpat av alla.
Noterat att det var bra med publik och ungefär hundra barn på läktaren. Skönt att
spelare får byta blöjor på sina barn mitt i brinnande match då vi bara har en avbytare –
men det gick det med!!
SDHK – Stockholmspolisens IF HF 10-26 (5-13)
Det enda jämna i den här matchen var att bägge halvlekarna slutade 5-13. Det man
brukar kalla seriefinal, men det finns inga finaler i vårt seriespel så toppmöte blir
bättre (nöjd Björn?). Inget av lagen hade tappat poäng efter sju omgångar, Polisen leder
dock på en jättestor målskillnad.
På en gång – Polisen är bättre samspelta, bättre tränade, bättre taggade, springer
sönder oss, är tuffare i försvar, tar alla returer, och har mer tur.
Så inte mycket att skriva om denna match – vi blev hyggligt utspelade. Det var match i
10-12 minuter. Vi ledde med 2-1 och höll det jämnt i början. Men plötsligt så stod det 28 innan vi fick in ett par bollar. 5-9 efter 20 var ändå inte så pjåkigt, men de dödade
matchen innan pausvilan då det blev 5-13. Då Polisen sedan gick ifrån till 6-20 så var det
tungt. Ett par tre tröstmål till 9-20 förvandlades till slut till 10-26. En klart rättvis
seger fast lite för stora siffror. Det är bara att gratulera och fundera på vad vi kan
göra bättre. Vi förstår varför de leder serien och gör så mycket fler mål än vad vi gör.